Top Menu

ubah tandas terbiar menjadi tempat tinggal yang selesa

 
Kalau korang rase, rumah mak ayah yang korang duduk tu sempit, ade 2 bilik je pastu berebut bilik ngan adik beradik. Kemudian merajuk & sambung belajar dekat kolej tak balik-balik sebab ade rumah sewa dan bilik sendiri, well think again, bro.
Zeng Lingjun, dilahirkan di sebuah perkampungan kecil, dan berasal dari keluarga yang miskin. Dia bercita-cita untuk menjadi tukang kasut yang berjaye. Maka, satu hari, berbekalkan RM24, dia telah meninggalkan kampung untuk mengejar cite-citenya di bandar China.
Akhirnye berbekalkan gaji sekitar RM900++ sebulan sebagai tukang kasut, die telah menyewa sebuah tandas terbiar untuk dijadikan tempat tinggalnya kerana tidak mampu untuk membeli rumah sendiri. Kini, dia sudah beristeri dan mempunyai seorang anak masih tinggal di tandas terbiar yang disewanya beberapa tahun lalu. Lagi gambar after the jump.
trisanin : alaaa.. itu kire oke ah tu.. siap ade komputer lagi... mahal tu.. tapi kesian kan.. tapi nak wak camne.. biase lah duduk kat negara china tu.. banyak dugaan. :)