Top Menu

12 bayi dilahirkan, 11 harus dibunuh

Assalamualaikum

Jinan Huang, seorang ibu yang berumur 33 tahun, melahirkan bayi kembar 12 di Shanghai pada hari isnin yang lalu. Jinan, sekarang ini dalam keadaan stabil setelah proses melahirkan selama 31 jam, diberikan peluang selama seminggu oleh kerajaan untuk memutuskan seorang bayi yang akan dipilih untuk dibesarkan.
“Saya bersama suami belum boleh memastikan pilihan,” ujar Jinan yang bercakap kepada wartawan beberapa saat setelah kelahiran yang ajaib tersebut terjadi.

“Tetapi kami telah mempertimbangkan dengan serius untuk membesarkan seorang bayi lelaki yang lahir pada urutan ke dua. Dia adalah bayi paling berat dan oleh kerana itu kami berharap bayi tersebut akan berumur panjang dan kelak boleh menjaga kami di usia tua nanti.”


Lagi sebelas bayi akan di campak dari gunung.Huhuhu tak dapat nak bayangkan betapa kejamnya dorang ni.Kesian yang sebelas orang tu.Sedih sangat! Kalau aku kat tempat dia mau gila di buatnya.Dah la teruk nak lahirkan kembar kembar ni.Tetiba nak di bunuh pula.Sungguh ku tak sanggup.